Mix and match: Få mest muligt ud af dine jakkesæt

Mand i sort jakkesæt
Mix and match: Få mest muligt ud af dine jakkesæt
Henrik Andersen
-
06/09/2023
-

Selvom man køber jakkesæt som sæt, så kan du få meget mere ud af dine jakkesæt end som så. Forstår du, hvordan du skal blande blazere, skjorter, bukser, veste og tilbehør, får du flere tusinde muligheder for outfits til enhver lejlighed. Her får du tips til, hvordan du bevarer overblikket og får mest muligt ud af dine jakkesæt.

Organiser og hold overblikket

Har du mange forskellige jakkesæt i flere forskellige farver, teksturer og mønstre, kan det være svært at bevare overblikket, når det kommer til at blande på kryds og tværs af sæt.

Her kan en opslagstavle være et godt værktøj til at huske, hvilke sammensætninger du kan lide eller ikke kan lide, og måske endda bruges til at sammensætte outfits på forhånd. Tag billeder af dig selv i de forskellige stykker tøj, og klip billederne ud.

Så kan du på opslagstavlen kombinere forskellige dele, og se hvordan det passer sammen helt uden at prøve det på. 

Vær modig

Når det kommer til stil, er der meget få regler, som er værd at følge. Hovedreglen er i virkeligheden, at du skal føle dig godt tilpas og selvsikker i det tøj, du har på. Derfor kan du godt tillade dig at være modig, når du sammensætter dine jakkesæt.

Det gør bare din stil mere personlig. Synes du, at tern og striber passer perfekt sammen, så følg din mavefornemmelse.

Vil du gerne være sikker på, at andre også opfatter dig som stilet, så kan du altid følge de mere gængse regler for eksempelvis accessories. Kombiner brune sko med et brunt bælte, så er du altid på sikker grund. Derudover kan du overveje at få dit jakkesæt skræddersyet, så det passer perfekt på din krop.

Gør brug af kontraster

Føler du dig stadig lidt usikker på, hvordan du skal sammensætte dine jakkesæt på kryds og tværs, er et godt sted at starte med kontraster. Lyse og mørke nuancer kan nemlig være med til at fremhæve de forskellige dele af sættet, mens det tydeliggør, at du har sammensat det sådan med vilje.

For at holde det simpelt, kan du holde dig indenfor farvernes egne nuancer og matche lyseblå med navy eller beige med brun. Så går du sjældent galt i byen. 

Vælg de rette accessories

Den største fare ved at sammensætte jakkesæt er, at der kommer til at ske for meget eller for lidt i dit outfit. Vælger du dele, som har meget mønster, en skarp farve eller tekstur, er det en god idé at skrue ned for accessories såsom slips, bælte og lommeklud.

Omvendt kan du også gøre mere ud af accessories, hvis selve jakkesættet er mere neutralt. På den måde vil du altid fremstå stilfuld. 

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!